tirsdag 16. februar 2010

Babyers smaksvindu

Schrödigers katt hadde 28. januar et innslag om babyers smaksvindu, som var veldig interessant. Ny forskning viser at småbarn lærer å like ulik mat i helt bestemte perioder i utviklingen.

Helle Schiørbeck, spesialpsykolog, Senter for barn med spisevansker, ved Rikshospitalet/Universitetet i Oslo sier: "Det vi nå vet er at det er et vindu, eller en sensitiv periode for å lære å like varierte smaker, når barnet er mellom 4 til 7-8 måneder. Innenfor denne perioden er det veldig viktig at barnet introduseres for smaker som er noe annet enn bare søtt!"

Her i huset sitter lille frøkna som regel til bords med oss og spiser. Vi prøver å få det til å passe med frokost, lunsj og middag for store og små, og da spiser hun ofte sin mat og vi vår, evt så får hun av vår middag hvis det passer. Hun er veldig nysgjerrig på hva vi spiser, og dersom hun viser interesse for å smake på vår mat så får hun det. Det er ikke snakk om mengder, men kanskje en teskje dyppet i sausen. Og selvfølgelig så er det enkelte ting hun ikke får smake på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar