tirsdag 10. november 2009

Holdbarhet i fryseren


Når du lager barnemat er det lurt å lage store porsjoner og fryse ned, da går det kjapt å varme opp når du har dårlig tid. Maten bør oppbevares i fryser ved -18 grader C eller lavere. Når maten er tint skal den ikke fryses igjen.

Følgende matvarer egner seg ikke til frysing:
  • banan
  • avokado
  • melon
  • aubergine
Både puréer og fruktmoser egner seg godt til frysing. La puréen/mosen kjøles ned til romtemperatur, før du har den over i en isbitform. Sett formen i fryseren. Når puréen/mosen er gjennomfrossen kan du ta bitene over i en ziplockpose.

Når du skal forberede den fryste maten, koker du så mye du trenger i en liten kaserolle eller varmer de i mikroen. Du kan også varme maten i vannbad når den er tint. Pass på at maten er gjennomvarm.

Holdbarhet i fryser:

Morsmelk 2 mnd
Grønnsaks- og fruktpuré 6 mnd
Kokt fisk og kjøtt 3 mnd

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar