Når du lager barnemat er det lurt å lage store porsjoner og fryse ned, da går det kjapt å varme opp når du har dårlig tid. Maten bør oppbevares i fryser ved -18 grader C eller lavere. Når maten er tint skal den ikke fryses igjen.
Følgende matvarer egner seg ikke til frysing:
- banan
- avokado
- melon
- aubergine
Både puréer og fruktmoser egner seg godt til frysing. La puréen/mosen kjøles ned til romtemperatur, før du har den over i en isbitform. Sett formen i fryseren. Når puréen/mosen er gjennomfrossen kan du ta bitene over i en ziplockpose.
Når du skal forberede den fryste maten, koker du så mye du trenger i en liten kaserolle eller varmer de i mikroen. Du kan også varme maten i vannbad når den er tint. Pass på at maten er gjennomvarm.
Holdbarhet i fryser:
Morsmelk | 2 mnd |
Grønnsaks- og fruktpuré | 6 mnd |
Kokt fisk og kjøtt | 3 mnd |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar